Stoel yoga

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm zonder gecompliceerde en complexe houdingen en is daardoor geschikt voor mensen van alle leeftijden, ongeacht lenigheid en conditie.
Deze vorm van yoga biedt ook een uitkomst voor mensen die niet lang kunnen staan (tijdelijk) een fysieke beperking hebben, een chronische aandoening hebben, herstellende zijn van ziekte of voor wie de oefeningen vanaf de yogamat te zwaar zijn.

De fijne oefeningen zijn gebaseerd op klassieke yogahoudingen en worden zittend uitgevoerd.
Bij staande oefeningen dient een stoel als ondersteuning.
Je leert om contact met je lichaam te maken, vertrouwen in het lichaam op te bouwen, spieren te versterken en fijner en positiever in het leven te staan.
De uitdaging is om grenzen te verleggen, lichamelijk en mentaal zonder over je grenzen heen te gaan.

De lessen zijn er op gericht om je rug, de spieren en gewrichten soepeler te maken. Er is een speciale aandacht voor de ademhaling.
Door beoefenen van stoelyoga wordt kracht en meer flexibiliteit bevorderd in het lichaam, verminderd stress en pijnbeleving.
De lichaamshoudingen, rek- en strekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsmomenten helpen de aandacht naar binnen te richten om het lichaam en geest te helen.
Ontspannen en genieten staan voorop.

Indien een groepsles nog een te grote stap voor je is dan is een privé les mogelijk. Na een korte intake krijg je een privé yogales toegespitst op jouw wensen, lichamelijke en mentale behoeften van dat moment. Door deze gerichte en persoonlijke aanpak kun jij een stapje verder komen in het bewust worden van ingesleten fysieke gewoontes of gedachten.

Sophia Yoga neemt deel aan bij Stoel Yoga Nederland & Vlaanderen.

Stoel Yoga foto rechts